Castrol Rocket cilja na kopenski hitrostni svetovni rekord

Dirkalni ikoni Castrol in Triumph naredili edinstven aerodinamičen motocikel

29. avgust 2013, WENDOVER, Utah – Triumph Motorcycles nekoč kralj slanih ravnin Bonnevilla, se vrača na delo z najnovejšim izumom. Tokrat s tehnološko najnaprednejšim aerodinamičnim motociklom – the Hot Rod Conspiracy/Carpenter Racing Castrol Rocket. 

Castrol Rocket je edinstven, saj je motocikel s 1.000 konjskimi močmi, ki je narejen kot reaktivno letalo. Projekt je ta teden na testiranju na znamenitih slanih ravninah Bonneville v severozahodnem Utahu.
Cilj je doseči in morebiti preseči rekordnih 400 milj na uro (644 km/h). Trenuten kopenski motociklistični rekord po AMA (Ameriška motociklistična zveza) in FIM (Mednarodna motociklistična zveza) znaša 376,156 milje na uro, leta 2010 pa ga je postavil Rocky Robinson z motociklom Ack Attack.

» Castrol je bil aktivno vpleten v kopensko hitrostno dirkanje na različnih površinah po vsem svetu in odkar so tekmovalci pričeli dirkati na slanih ravninah Bonnevilla leta 1914,« je povedal Rob Corini, direktor blagovne znamke Castrol Motorcycle in Powersports Products. »Motocikel Castrol Rocket s svojim neverjetnim razmerjem moči in aerodinamike pooseblja našo dediščino, blagovno znamko za zmogljivost, ter je zmožen neverjetne hitrosti. Je skrajni simbol zmogljivosti.«
Skupna strast do kopenskega hitrostnega dirkanja je združila inženirja aerodinamike Matta Markstallerja, sestavljavca motorjev Boba Carpenterja in zmagovalca Daytone 200 Jasona DiSalvo. Geografsko pisana zasedba - možje so iz Oregona, New Jerseyja in Alabame - je hitro odkrila skupni interes v ustvarjanju in dirkanju z najhitrejšim motociklom na svetu. Castrol Rocket je plod njihovega dela iz ljubezni - poklon visokozmogljivi dediščini Castrola in Triumpha.

»Kopensko hitrostno dirkanje je najčistejša oblika motošporta. Bistvo je združitev genialnosti, iznajdljivosti in odločnosti v nenehni bitki z materiali,« pravi voznik Jason DiSalvo. »Slana površina nudi malo oprijema.
Veter piha proti vam z vseh strani. Toda tista resnično posebna stvar glede kopenskega hitrostnega dirkanja v Bonnevillu so ljudje. Razmere so tako zahtevne, da so v zadnjih 100 letih dirkači, ki sicer nimajo kaj veliko skupnega, vedno znova stopili skupaj in podpirali drug drugega v prizadevanjih, da bi postali najhitrejši na svetu.«

Ime Triumph je postalo sinonim za hitrost, odkar so njihovi štirje motocikli Devil's Arrow, Texas Ceegar, Dudek/Johnson in Gyronaut X1 podrli svetovne rekorde. Od leta 1955 do leta 1970, z izjemo kratkega 33-dnevnega obdobja, je bil Triumph »najhitrejši motocikel na svetu«. Castrol Rocket želi znova pridobiti ta naziv.
»Ta projekt je slavljenje dediščine motošporta, inovativnosti, poguma in vztrajnosti Castrola in Triumpha,« pravi Greg Heichelbech, predsednik in izvršni direktor podjetja Triumph Motorcycles North America. »Istočasno preganjanje preteklosti in proslavljanje dediščine je neverjetna priložnost. S spoštovanjem gledamo na dirkalno moštvo Hot Rod Conspiracy/Carpenter Racing in vse dirkače, ki so iz kopenskega hitrostnega dirkanja naredili tako pisan in pomenljiv šport.« 

LASTNOSTI VOZILA CASTROL ROCKET

 • Šasija: monokok iz ogljika in kevlarja
 • Mere: 25 x 2 x 3 čevljev (7,8 x 0,61 x 0,91 m)
 • Motor: dva motorja Triumph Rocket III
 • Moč: 1000+ konjskih moči pri 9.000 vrt/min
 • Navor: skupno 680 Nm
 • Vzmetenje: po meri izdelala ekipa Hot Rod Conspiracy
 • Gorivo: metanol
 • Pnevmatike: Goodyear Land Speed Special
 • Motorno mazivo: popolnoma sintetično olje Castrol Power RS™ 4T 10W-40
Za intervjuje, bolj podrobne lastnosti, dodatne slike ali posnetke se obrnite na Kit Werbe na kwerbe@ussportsadvisors.com.

O ekipi Hot Rod Conspiracy

Hot Rod Conspiracy vodi inženir aerodinamike Matt Markstaller, ki vodi testni in razvojni inženiring za Daimler Trucks v Portlandu v državi Oregon. Poleg razvijanja aerodinamičnih dizajnov, ki pripomorejo k višji hitrosti vozila, boljšemu upravljanju in nižji porabi, ekipa Hot Rod Conspiracy ustvarja tudi edinstvena zmogljiva vozila, ki so predstavljena v nacionalnih revijah in na sejmu SEMA, ki je vodilni v tej industriji.

Za več informacij obiščite HotRodConspiracy.com. 

O podjetju Carpenter Racing

Carpenter Racing, ki ga vodi dvakratni prvak NHRA Pro Stock Motorcycle Bob Carpenter, je vodilno podjetje v motociklistični industriji na področju modifikacij glave valja. Eden izmed Carpenterjevih najbolj priljubljenih izdelkov je lastniški komplet za boljšo zmogljivost Triumph Rocket III, ki proizvede 240 konjskih moči na zadnjih kolesih. Ugleden in spoštovan komplet za boljšo zmogljivost je na četrt milje dolgih dirkah v pospeševanju dosegel čas 8,99 sekunde in hitrost 155 milj na uro (250 km/h) ter je z doseženo hitrostjo 175 milj na uro (282 km/h) postavil ameriški (AMA) in mednarodni (FIM) kopenski hitrostni rekord na slanih ravninah Bonnevilla.

Za več informacij obiščite CarpenterRacing.com.

O Jasonu DiSalvu

Profesionalni motociklistični dirkač Jason DiSalvo je pri starosti 4 let sodeloval na prvi dirki in pri 13 postal državni prvak v kategoriji 125 cc Mile Dirt Track Racing. Kariero je nato nadaljeval v Grand Prix dirkanju z motocikli in na poti do profesionalne kariere pri vodilnih tovarniških dirkalnih moštvih osvojil več državnih prvenstev. Preden je pričel voziti za moštvo Triumph BE1 Racing World Supersport je Jason DiSalvo mednarodno tekmoval na britanskem, evropskem in španskem prvenstvu. Po vrnitvi v Ameriko DiSalvo nadaljuje z dirkanjem z motocikli Triumph pri moštvu Latus Motors Racing Triumph. Leta 2012 je postavil AMA in FIM kopenski hitrostni rekord na slanih ravninah Bonnevilla s Triumph Rocket III Roadster, opremljenim z dodatki podjetja Carpenter Racing.

Za več informacij o Jasonu obiščite JasonDiSalvo.com .

O Castrolu

BP Lubricants USA Inc. trži maziva najvišje kakovosti in programe za postavitev poslovanja vodilnim trgovcem na drobno, prodajalcem športnih motociklov, neodvisnim ponudnikom storitev in prodajalcem novih vozil. Med našimi vodilnimi motociklističnimi blagovnimi znamkami je tudi Castrol Power RS – napredno, popolnoma sintetično olje, in Castrol Actevo Xtra - delno sintetično olje, ki nudi stalno zaščito. 

Za več informacij o Castrolovih izdelkih in programih pokličite 1–888–CASTROL, prijavite se na http://www.castrol.com/us ali nas obiščite na Facebooku nawww.facebook.com/CastrolMoto.

O znamki Triumph Motorcycles

Triumph Motorcycles je znamka britanskih motociklov, pod katero proizvajajo širok nabor športnih, križarskih, kros in potovalnih motociklov. Od zgodovinskega Bonnevilla do vodilnih v svojem razredu Speed Triple in Daytona 675R Triumph nudi mešanico dizajna, značaja in zmogljivosti, ki pričara resnično izrazite motocikle. Podjetje Triumph, ki je bilo ustanovljeno leta 1902 in se zdaj nahaja v Hinckleyju v Leicestershiru v Angliji, je vedno postavljalo mejnike za zmagovalne stroje v svojih kategorijah. Podjetje je v izključni lasti podjetja Bloor Holdings Ltd., katerega sedež za severnoameriške operacije je v Atlanti.

Za ogled celotne palete motociklov Triumph obiščite www.TriumphMotorcycles.com. 

KONTAKT

Kit Werbe
317.569.0440 (o)
317.270.7644 (c)
kwerbe@ussportsadvisors.com