PERSONVERNERKLÆRING

INFORMASJON OM VÅR ORGANISASJON OG NETTSIDENE

Dette dokumentet referer til BP fordi BP eier Castrol varemerke. BP respekterer og forplikter seg til å ivareta ditt personvern. Vi har laget denne erklæringen for å informere deg om vår personvernpolicy. Videre ønsker vi å informere deg om hvilke valg du har i forbindelse med avgivelse av informasjon på våre sider, samt gi informasjon om hvordan vi behandler opplysningene du gir oss online. Disse nettsidene er underlagt engelsk rett. Engelske domstoler har eksklusiv jurisdiksjon over tvister som oppstår vedrørende bruk av nettsidene. Domenet castrol.com/no er eid av BP p.l.c.1 St. James’s Square, London. SW1Y 4P. Domenet er registrert i Storbritannia med registreringsnummer 102498. 

AUTOMATISK INNSAMLING AV DATA

Domene- og IP-adressene til besøkende på disse sidene blir logget automatisk. Opplysningene kan ikke brukes til å identifisere deg, kun din PC. Opplysningene benytter vi til å kartlegge hvilken geografisk dekning sidene har, samt for klikkstrømsanalyse slik at vi kan analysere hvordan brukerne navigerer på sidene. Med dette ønsker vi å forbedre tjenestene vi tilbyr deg. Opplysningene blir ikke koblet til personopplysninger knyttet til bestemte individer. Såkalte ”cookies” lagres på din PC når du logger deg inn på en nettside. Cookies er små tekstfiler som gjør det mulig for websider å kjenne deg igjen, hvis du tidligere har benyttet sidene, samt å logge de preferanser du har tilkjennegitt gjennom din bruk av sidene. 

COOKIES

Vi benytter cookies på våre sider av to grunner: For å klarlegge brukermønstre. Informasjonen om brukermønstre benytter vi ved utviklingen av sidene, og for å registrere preferanser, slik at vi kan skreddersy sidene til dine ønsker. To typer cookies er i bruk på disse sidene: Session cookies Dette er midlertidige cookies som slettes når du går ut av nettleseren. Denne typen cookies blir benyttet for å kartlegge dine bevegelser fra side til side og informasjon som blir lagt inn, som for eksempel når et skjema fylles ut over flere sider. Web-analyse cookies Denne typen cookies benytter vi for å lage statistikk, slik at vi kan utvikle og forbedre sidene våre. Statistikken er anonym. Statistikken bruker vi eksempelvis for å klarlegge fra hvilken annen side du kom til disse sidene, samt hvordan du har navigert på våre sider. Denne informasjonen blir lagret i inntil to år, med mindre du bruker sidene på nytt i toårsperioden. Dersom du gjør det, starter en ny toårsperiode å løpe. Vi opplyser om at du kan deaktivere bruken av cookies i din nettleser. For å forhindre at cookies lagres på din datamaskin, må du følge instruksjonene som medfølger den nettleser du bruker. Deaktivering av cookies kan i enkelte tilfeller føre til nedsatt funksjonalitet på noen sider. I enkelte tilfeller kan deaktivering av cookies hindre tilgang til sider. Vi nevner at cookies enkelt kan slettes fra din nettleser. Sletting av cookies vil imidlertid medføre at de preferanser du har angitt for bruken av nettsider, også vil bli slettet. For mer informasjon om dette, besøk www.aboutcookies.org. Det vil bli åpnet et nytt vindu når du klikker på linken. BP har ikke ansvar for innholdet på www.aboutcookies.org. 

TRAFIKKINFORMASJON OG COOKIES PÅ NETTSTEDET

Servere plassert innenfor BP og driftet av tredjeparts tjenesteleverandører utenfor EØS-området logger automatisk data om ditt besøk på vårt nettsted basert på din IP-adresse. Denne informasjonen kan ikke identifisere deg som enkeltperson, men identifiserer datamaskinen eller en annen enhet du bruker for å få tilgang til nettstedet. Informasjonen vi samler inn blir brukt til å se hvor nettstedet blir brukt i verden, for å sikre dekning, for trafikkanalyse og for å hjelpe oss å bedre forstå bruken av nettstedet. 

I løpet av besøket på vårt nettsted kan vi også automatisk laste opp korte tekstfiler som kalles "cookies" (informasjonskapsler) til datamaskinen din. Cookies gjør at vi kan gi deg en bedre nettopplevelse ved at nettstedet vet om du har besøkt det før, og i noen tilfeller for å registrere preferanser og for å gjøre besøket ditt mer personlig. Cookies identifiserer ikke den individuelle brukeren, men identifiserer datamaskinen som brukes for å få tilgang til nettstedet. Vi bruker også cookies-baserte analyseverktøy for å forbedre ytelsen på nettsiden ved å samle informasjon om hvor mange besøkende vi har og hvordan de bruker nettstedet (f.eks. hvilke sider de fleste besøkende går til oftest). 

Informasjonen som samles inn av cookies brukes ikke for å identifisere hvem du er, sende deg reklame eller spore hvilke steder du har besøkt på Internett. 

Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av cookies til det begrensede formålet som beskrives ovenfor.

For å slette eller stoppe at cookies blir plassert på datamaskinen din, henviser vi til Hjelp-menyen i nettleseren. Avhengig av din nettlesers innstillinger, kan blokkering av cookies i noen tilfeller redusere funksjonaliteten eller hindre tilgang til nettstedet. For mer informasjon om hvordan du deaktiverer cookies, gå til www.aboutcookies.org. Denne lenken vil føre deg til et annet nettsted og åpnes i et nytt vindu. BP er ikke ansvarlig for innholdet på nettstedet www.aboutcookies.org. 

DATAINNSAMLIG OG BRUK

Innhenting av informasjon fra disse sidene kan forutsette at du oppgir enkelte personopplysninger. Når du sender e-post, eller abonnerer på nyhetsbrev, vil vi benytte din e-postadresse, navn og enkelte andre personalia. Dersom du ønsker å kjøpe informasjon, varer eller tjenester, vil vi normalt behøve enkelte finansielle opplysninger i tillegg. Hvis du bestiller jobbrelaterte tjenester eller varer, vil vi kreve ytterligere personalia, som opplysninger om utdannelse, tidligere arbeidsgivere, familie og økonomi. Disse opplysningene bruker vi til å levere den informasjon, de produkter eller tjenester du ønsker. Vi behandler personopplysninger i henhold til den til enhver tid gjeldende lovgivning. Opplysningene du oppgir på våre sider vil ikke bli utlevert til noen utenfor BP-gruppen, uten din tillatelse. Siden BP driver global virksomhet, kan opplysningene imidlertid bli overført til land utenfor EØS. Ved all utlevering sørger vi for å ivareta et høyt sikkerhetsnivå. All utlevering vil skje under vårt overoppsyn. Du kan samtykke til utlevering ved å klikke på "Jeg aksepterer"- knappen i forbindelse med at du gir opplysninger på våre sider. Opplysningene du har gitt på våre sider vil ikke bli benyttet til annet enn det som opprinnelig var formålet med innhentingen, med mindre du samtykker til dette. Du kan samtykke til dette på forhånd ved å klikke i "opt-in"-boksen i forbindelse med at du gir opplysninger på våre sider. 

LAGRING AV DATA

Vi lagrer data i 2 år slik at vi kan forbedre våre tjenester. Etter at tidsperioden har uløpt, blir alle opplysninger anonymisert og gjort uidentifiserbare. Vi innhenter ikke annen informasjon enn det som går frem foran. 

TILGANG TIL DINE PERSONLIGE DATA

Dersom du ønsker tilgang til informasjonen vi har lagret om deg eller har spørsmål om BPs personvernpolicy, send e-post il sven.b.fiedler@castrol.com eller brev til Castrol Norge, pb 153 Skøyen, 0212 Oslo. Du vil motta en lesbar kopi av informasjonen innen 40 dager. Vi krever at du fremlegger gyldig legitimasjon. Du vil få mulighet til å korrigere opplysningene knyttet til deg. Du kan videre kreve opplysningene slettet eller trukket tilbake. Vi forbeholder oss retten til å avslå henvendelser. Avslag vil bli begrunnet og kan påklages. 

ANGIVELSE AV PERSONOPPLYSNINGER OG BRUKERVALG

Du kan avslutte bruken av våre tjenester på et hvilket som helst tidspunkt. Fremgangsmåten for å gjøre dette varierer mellom ulike BP-nettsider, men for deg som bruker skal dette være en enkel prosess. Der hvor vi ber om å få tilgang til dine personopplysninger for de formål som vi har beskrevet på den aktuelle siden, vil du alltid kunne velge å avslå slik tilgang enten ved å klikke i en boks på det stedet på siden hvor vi innhenter personopplysninger, ved å sende en e-post til sven.b.fiedler@castrol.com, eller et brev til Castrol Norge, pb 153 Skøyen, 0212 Oslo. Vi vil alltid innhente ditt samtykke før vi benytter opplysningene du har gitt, til andre formål enn de som er nevnt foran. 

BARN

BP er opptatt av å beskytte barns rettigheter og vi oppfordrer foreldre og foresatte til å ta en aktiv rolle i forhold til barns bruk av Internett. BP behandler ikke bevisst opplysninger fra barn under 13 år. Våre websider er heller ikke beregnet for barn under 13 år. 

SIKKERHET

Vi har implementert sikkerhetsregler, retningslinjer og tekniske tiltak for å beskytte personopplysningene vi har under vår kontroll. Vi behandler opplysningene i henhold til de til enhver tid gjeldende lover og regler på området i den jurisdiksjon som gjelder for sidene. Sikkerhetstiltakene skal forhindre uautorisert tilgang, uberettiget bruk eller videreformidling, uautorisert endring og tap eller ødeleggelse av opplysningene. For tiden gir vi ikke våre besøkende mulighet til å benytte et sikkert overføringssystem for å sende oss personopplysninger. 

GJELDENDE REGELVERK

Våre regler og retningslinjer knyttet til personvern er i samsvar med UK Data Protection Act 1998, EUs personverndirektiv (95/46/EF) og direktivet om databeskyttelse innenfor elektronisk kommunikasjon (02/58/EF). Vi har videre frivillig forpliktet oss til en såkalt "Self Assessment procedure”. Videre er vi underlagt ”Independent Data Protection Authority ” som er under overvåkning av UK Information Commissioner. Vi oppdaterer våre regler og retningslinjer etter hvert som personvernlovgivningen endres og oppfordrer deg til jevnlig å sjekke denne erklæringen. 

LINKER

BPs nettsider kan inneholde linker til eksterne nettsider. Når du klikker på disse, forlater du BPs nettsider. BP har ingen kontroll over eksterne sider. BP har heller ikke kontroll over behandlingen av personopplysninger på eksterne sider. Vi opplyser om at reglene og retningslinjene for personvern på eksterne sider kan avvike fra BPs regler og retningslinjer. Vi har ikke ansvar for eksterne sider. Vi presiserer at våre regler og retningslinjer ikke omfatter informasjon du måtte velge å oppgi på disse sidene. Vi oppfordrer deg til å sette deg inn i reglene og retningslinjene for personvern, før du oppgir personopplysninger på eksterne sider. Vi opplyser videre om at informasjon vi eventuelt får fra andre selskaper ikke er omfattet av våre regler og retningslinjer.